Voetballers drinken voornamelijk water en thee tijdens de rust

Voetballers drinken al sinds jaar en dag thee zonder suiker in de rust van een voetbalwedstrijd. Ook koffie, water en melk zijn dranken die voetballers veel drinken tijdens een voetbalwedstrijd. Dit zijn dranken die de vochthuishouding op peil brengen en het vochttekort tegen gaan. Idealiter wordt er altijd in de rust, maar ook tijdens de wedstrijd water gedronken. Verder zijn ook limonade, sappen en frisdrank drankjes die je wat minder tijdens voetbalwedstrijden gedronken ziet worden. Deze worden echter minder aanbevolen vanwege het feit dat deze, vanwege de zoetigheid, minder gezond zijn voor het gebit en je gewicht.

Hoeveel drinken tijdens de rust van een voetbalwedstrijd?

Regel is, en dat geldt niet alleen voor voetbal, dat je urine lichtgekleurd moet zijn. Dit is een goede indicator dat er genoeg vocht in je lichaam zit. Is je urine donker? Drink dan een groot glas water en probeer ook tijdens de wedstrijd wat slokken water tot je te nemen. Voetbalteams hebben vaak bidons, neem desnoods je eigen bidon mee en leg die langs de zijlijn zo dicht mogelijk bij je speelpositie.

Zorg dat je door krijgt hoe dit voor jouw lichaam werkt zodat je het aanvoelt wanneer je genoeg vocht tot je hebt. De beste prestaties krijg je door hoed gehydrateerd te zijn tijdens de voetbalwedstrijd.

Bier drinken de dag voor voetbal

Bier drinken de dag voor voetbal. Voor velen een normale zaak, voor anderen een uitzondering. Of dit kan en verstandig is hangt af per persoon. De ene zal er veel last van hebben waar de andere zonder problemen goed presteert met alcohol in het bloed. Hou er rekening mee dat alcohol lang in het bloed blijft. Het beste presteer je altijd zonder bier of alcohol te drinken de dag voor het voetbal. Ook kun je alcoholvrij bier overwegen. Ga je het toch doen probeer dan veel water tussendoor te drinken, bijvoorbeeld een glas water na elk biertje, hierdoor zal je de volgende dag een stuk scherper en fitter zijn.

 Amateurvoetbal