Winterstop voetbal 2023 loopt van half december 2023 tot half januari 2024

De winterstop voetbal 2023 begint voor de meesten onder ons elk jaar weer rond half december in het weekend rond 15 t/m 22 december. Wanneer de winterstop voor jou begint is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de regio’s, competities, inhaaldagen en bekerwedstrijden. Hetzelfde geldt ook voor de einddatum van de winterstop, kijk dus altijd voor de zekerheid naar de voor jou relevante start- en einddatum van de winterstop voetbal. De exacte data voor jouw team vind je in de KNVB Speeldagenkalenders.

Waarom heeft voetbal een winterstop?

Winterstop voetbal is er, net als andere sporten, om de spelers en de grasvelden te besparen tegen schade en blessures. Het voetbalt natuurlijk niet lekker op bevroren velden en ook het voetbalveld wordt er niet beter op. Verder hebben we natuurlijk te maken met de feestdagen en mensen die tijdens de kerstvakantie op vakantie gaan, waardoor er te veel afmeldingen zullen zijn. Als laatste is een rustperiode halverwege het seizoen nooit verkeerd.

Winterstop voetbal jeugd

De winterstop voetbal jeugd begint normaal gesproken in hetzelfde weekend als voor het seniorenvoetbal. Ook het weekend wanneer de winterstop eindigt en het voetbal weer begint is meestal gelijk. Het bekervoetbal begint voor de meeste teams in het jeugdvoetbal na de winterstop een week eerder dan de reguliere voetbalcompetitie.

winterstop voetbal winter sneeuw ijs

Hoelang is de winterstop bij voetbal?

Hoe lang de winterstop duurt is afhankelijk van een aantal factoren zoals de regio en de leeftijdscategorie, maar ook het aantal inhaalwedstrijden dat jouw team nog moet spelen en of jullie al uit de beker zijn geknikkerd. Over het algemeen kun je er wel vanuit gaan dat je drie of vier weken winterstop hebt. De lengte van de winterstop kan uiteindelijk, afhankelijk van hiervoor genoemde data, variëren tussen twee tot vijf weken. Om erachter te komen hoe lang de winterstop duurt adviseren we je de speeldagenkalenders van de KNVB te raadplegen.

 Algemeen