De winterstop voetbal 2022 loopt van half december tot half januari.

Wanneer de winterstop voetbal concreet voor jou plaatsvindt, verschilt onder andere per regio, competitie, inhaalwedstrijden en eventuele bekerwedstrijden. Wel begint de winterstop voetbal voor de meesten half december. Wanneer de winterstop voor jou exact begint is afhankelijk van een aantal factoren. In de tabel hieronder vindt je in het algemeen de startdatums van de winterstop amateurvoetbal senioren en de winterstop jeugdvoetbal per regio of categorie.;

Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022

Hou er rekening mee dat sommige categorieën binnen de regio’s een week later winterstop kunnen hebben. Ook hebben inhaaldagen en bekerwedstrijden invloed op de exact datum waarop jouw team winterstop heeft. Kijk daarom altijd voor de zekerheid naar de KNVB speeldagenkalenders.

Hoe lang duurt de winterstop?

Hoe lang de winterstop duurt is afhankelijk van een aantal factoren zoals de regio en de leeftijdscategorie, maar ook het aantal inhaalwedstrijden dat jouw team nog moet spelen en of jullie al uit de beker zijn geknikkerd. Over het algemeen kun je er wel vanuit gaan dat je drie of vier weken winterstop hebt. De lengte van de winterstop kan uiteindelijk, afhankelijk van hiervoor genoemde data, variëren tussen twee tot vijf weken. Om erachter te komen hoe lang de winterstop duurt adviseren we je de bovenstaande speeldagenkalenders van de KNVB te raadplegen.

 Amateurvoetbal