De zomerstop voetbal 2023 begint in het weekend van 28 mei

Zomerstop voetbal 2023 begint in het weekend van 28 mei 2023. Op deze datum begint officieel op landelijk niveau de zomerstop 2023. Over het algemeen geldt dat de zomerstop voetbal in de laatste week van mei begint wanneer de laatste voetbalwedstrijden worden gespeeld, bekervoetbal worden uitgespeeld en inhaalwedstrijden worden ingehaald. Voor senioren kunnen er nog nacompetitiewedstrijden zijn en voor de jeugd, O13 t/m O16, zijn er nog bekerfinales.

Wanneer begint zomerstop voetbal voor jou?

Afhankelijk van jouw team of regio kan de daadwerkelijke zomerstop later beginnen en in sommige gevallen kan de zomerstop zelfs eerder beginnen. Bekerwedstrijden en inhaalwedstrijden hebben een groot aandeel in wanneer de zomerstop voor jou begint. Ook zit er verschil tussen veldvoetbal en zaalvoetbal. Controleer de speeldagenkalenders van de KNVB om erachter te komen wanneer voor jou de zomerstop voetbal begint. Ook kan jouw training of coach ongetwijfeld aangeven wanneer voor jou de zomerstop begint.

zomerstop voetbal blijf fit

Waarom is er een zomerstop voetbal?

De zomerstop ook de spelers de mogelijkheid om te rusten, op vakantie te gaan en te herstellen van eventuele blessures voordat het volgende seizoen begint.

Trainingsschema voetbal zomerstop 2023

Wil je fit blijven in de zomer? Met het voetbal trainingsschema voor de zomer van Voetbalfeiten.nl blijf je zomerfit. Let erop dat dit schema uit eigen ervaring is opgesteld en we geen experts zijn op dit gebied, al hebben we flink wat sportervaring.

Maandag – Krachttraining benen
Dinsdag – Hardlopen duur
Woensdag – Krachttraining rug en biceps
Donderdag – Hardlopen interval
Vrijdag – Krachttraining borst en triceps
Zaterdag – Hardlopen duur

Ga je liever wat minder hard? Wat we goed begrijpen in de zomervakantie. Train dan drie keer per week afwisselend tussen hardlopen (interval) en oefeningen als jumps, squats, lunges, plank, calf raises en nordic hamstring. Zo hou je je algemene fitheid op niveau.

Succes met je zomerstop!

Wanneer eindigt de zomerstop?

Vanaf halverwege augustus eindigt de zomerstop weer en begint voetbalseizoen 2023/24. Ook hier is het afhankelijk in welk team en in welke regio je voetbalt. Landelijk gezien begint seizoen 2023/24 half augustus met KNVB bekerwedstrijden. De eerste landelijke competitiewedstrijden beginnen een week later.

 Algemeen