De zomerstop voetbal 2022 begint in het weekend van 29 mei

Zomerstop voetbal 2022 begint in het weekend van 29 mei 2022. Op deze datum begint officieel op landelijk niveau de zomerstop 2022. Over het algemeen geldt dat de zomerstop voetbal in de laatste week van mei begint wanneer de laatste voetbalwedstrijden worden gespeeld, bekervoetbal worden uitgespeeld en inhaalwedstrijden worden ingehaald.

Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022

Wanneer begint zomerstop voetbal voor jou?

Afhankelijk van jouw team of regio kan de daadwerkelijke zomerstop later beginnen en in sommige gevallen kan de zomerstop zelfs eerder beginnen. Bekerwedstrijden en inhaalwedstrijden hebben een groot aandeel in wanneer de zomerstop voor jou begint. Ook zit er verschil tussen veldvoetbal en zaalvoetbal. Controleer de speeldagenkalenders van de KNVB om erachter te komen wanneer voor jou de zomerstop voetbal begint. Ook kan jouw training of coach ongetwijfeld aangeven wanneer voor jou de zomerstop begint.

zomerstop voetbal blijf fit

Trainingsschema voetbal zomerstop 2022

Wil je fit blijven in de zomer? Met het voetbal trainingsschema voor de zomer van Voetbalfeiten.nl blijf je zomerfit. Let erop dat dit schema uit eigen ervaring is opgesteld en we geen experts zijn op dit gebied, al hebben we flink wat sportervaring.

Maandag – Krachttraining benen
Dinsdag – Hardlopen duur
Woensdag – Krachttraining rug en biceps
Donderdag – Hardlopen interval
Vrijdag – Krachttraining borst en triceps
Zaterdag – Hardlopen duur

Ga je liever wat minder hard? Wat we goed begrijpen in de zomervakantie. Train dan drie keer per week afwisselend tussen hardlopen (interval) en oefeningen als jumps, squats, lunges, plank, calf raises en nordic hamstring. Zo hou je je algemene fitheid op niveau.

Succes met je zomerstop!

Wanneer eindigt de zomerstop?

Vanaf halverwege augustus eindigt de zomerstop weer en begint voetbalseizoen 2021-’22. Ook hier is het afhankelijk in welk team en in welke regio je voetbalt. Landelijk gezien begint seizoen 2022-’23 half augustus met KNVB bekerwedstrijden. De eerste landelijke competitiewedstrijden beginnen een week later.

 Amateurvoetbal