De verlenging na 90 minuten duurt 2 keer 15 minuten

Een verlenging is een extra periode die wordt gespeeld als er na de reguliere speeltijd van 90 minuten geen winnaar is in een voetbalwedstrijd. Een verlenging bestaat uit twee delen van 15 minuten elk, met een pauze van 5 minuten tussenin.

De Gouden Goal regel

Een belangrijk kenmerk van de verlenging is de gouden goal regel. Dit betekent dat als een team tijdens de verlenging een doelpunt maakt, de wedstrijd onmiddellijk eindigt en dat team wint. Dit is niet langer een regel die in de meeste voetbalcompetities wordt toegepast, maar het kan nog steeds voorkomen in bepaalde toernooien.

De strafschoppenserie

Als er na de verlenging nog steeds geen winnaar is, wordt de wedstrijd beslist door middel van een strafschoppenserie. Elke ploeg schiet om beurt vijf strafschoppen en het team dat de meeste doelpunten maakt, wint de wedstrijd. Als de score na vijf strafschoppen gelijk is, worden er één voor één strafschoppen genomen totdat er een winnaar is.

De verlenging is fysiek zwaar

De verlenging kan een fysieke uitdaging zijn voor spelers, omdat ze al 90 minuten hebben gespeeld en extra tijd nodig hebben om te herstellen en zich voor te bereiden op het verlenging. Tactisch gezien kan de verlenging ook belangrijk zijn voor teams, omdat ze vaak hun strategie moeten aanpassen om het spel te winnen of te voorkomen dat ze verliezen.

De verlenging zorgt voor spanning

Over het algemeen is de verlenging een spannend onderdeel van voetbalwedstrijden omdat het de laatste kans is voor teams om te winnen. Het kan soms resulteren in heroïsche momenten, zoals het scoren van een winnend doelpunt in de laatste minuten van de verlenging, waardoor de fans lang nadat de wedstrijd is afgelopen blijven praten over de gebeurtenissen.

 Arbitrage