Een ingooi of inworp is een manier om het spel te hervatten na de bal buiten de zijlijn is gegaan

Bij een ingooi wordt de bal ingegooid door een speler van het team dat niet als laatste de bal heeft aangeraakt voordat deze buiten de zijlijn ging. De ingooi wordt genomen vanaf de plaats waar de bal de zijlijn heeft gepasseerd en de tegenstanders moeten minimaal 2 meter afstand houden.

De speler die de ingooi neemt, moet met beide voeten op of achter de zijlijn staan en de bal met beide handen boven zijn hoofd gooien. De bal moet dan met een worp worden ingegooid en mag niet worden gerold of gekickt. Als de ingooi niet correct wordt uitgevoerd, wordt het als een overtreding beschouwd en krijgt het andere team een ​​vrije trap.

Het doel van de ingooi is om het spel snel te hervatten en de bal terug in het veld te krijgen. Het kan ook worden gebruikt om een ​​speler te vinden die verderop in het veld staat en zo een aanval op te zetten. Het kan echter ook een risicovolle manier zijn om de bal in te brengen, omdat de tegenstander een goede kans kan hebben om de bal te onderscheppen en een tegenaanval op te zetten.

 Arbitrage