De beste voetbalboeken

Op deze pagina hebben wij de top 10 beste voetbalboeken verzameld van zowel België als Nederland. Het is een lijst met de populairste en bestverkochte voetbalboeken. De lijst met onze top 10 voetbalboeken zijn het meest verkocht op Bol.com, het grootste platform voor boeken in Nederland en België. Het zijn allen topboeken van onder andere ex-voetballers, coaches, managers en legendes. De voetbalboeken dienen ter inspiratie en motivatie, maar zijn verder erg interessant voor alle voetballiefhebbers. De selectie gaat van voetbalrecords, tot autobiografieën en biografieën. Neem snel een kijkje in onze lijst met de top 10 voetbalboeken.

1. Mijn Maradona – Biografie over Diego Maradona

Mijn Maradona is een autobiografie over de Argentijnse superster en misschien wel de beste voetballer ooit; Diego Maradona. Het boek omvat de mooiste voetbalverhalen en is een samenvatting samengesteld door meerdere auteurs. Onder andere Rafael van der Vaart, Hugo Borst hebben bijgedragen aan dit prachtige boek. Deze mag niet gemist worden door de echte voetballiefhebbers. Bestel Mijn Maradona nu online.

2. Basta – Biografie over Marco van Basten

Basta is een autobiografie over de legendarische en wereldberoemde voetballer Marco van Basten geschreven door Edwin Schoon. Onder andere bij Ajax, AC Milan en het Nederland Elftal wist Marco van Basten meerdere landskampioenschappen, Europese prijzen en zelfs het EK te winnen. Ontdek de ware Marco van Basten. Zijn falen en successen, hoogtepunten en dieptepunten. Zowel privé als zakelijk en in het voetbal. Bestel BASTA nu online.

3. Johan Cruijff Mijn verhaal – Autobiografie over Johan Cruijff

Johan Cruijff Mijn Verhaal is door Johan zelf geschreven. Cruijff is een Nederlandse voetbalicoon en voor velen een inspiratie. Hij is verkozen tot een van de grootste voetballers ter wereld. Niet voor niets won hij de Gouden val drie keer en werd hij verkozen tot Europese voetballer van de eeuw. Johan werd coach en zette zich uiteindelijk met zijn Johan Cruijff Foundation in voor kinderen met een beperking. Zijn overlijden maakte over de hele wereld veel los, vooral bij de clubs Ajax en FC Barcelona. Bestel Johan Cruijff Mijn Verhaal nu online.

4. Koemans Keuzes – Biografie over Ronald Koeman

Schrijver Patrick Bernhart gaat in het boek Koemans Keuzes op zoek naar de succesformule van Ronald Koeman en dan met name zijn succesvolle carrière als voetbalcoach. Hoort Koeman tot de beste voetbalcoaches en door welke keuzes is hij zo succesvol? Bestel Koemans keuzes nu online.

5. Abdelhak Nouri – Het verhaal van Nouri

Ajaxspeler Abdelhak Nouri was een van de meest talentvolle voetbalspeler van zijn generatie. Tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk zakte Nouri in door een hardstilstand en werd zijn carrière uiteindelijk beëindigd door de hersenschade die hij hieraan overhield. Het einde van ziin voetbalcarrière was een klap voor de hele voetbalwereld. Dit boek vertelt het verhaal vanuit zijn familie en vrienden.  Bestel Abdelhak Nouri nu online.

6. Zlatan Ibrahimovic – Autobiografie over Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, oud-speler van onder andere Ajax, staat bekend om zijn uitspraken waarmee hij keer op keer de hele voetbalwereld op zijn kop zette. Zo zette de Zweedse international uit Malmö in de LA Times een bericht op een volledige pagina, toen hij de transfer naar LA Galaxy maakte, die luidde “Dear Los Angeles, you’re welcome”. Lees het verhaal van deze straatjongen die een sterspeler in de Champions League werd. Bestel Zlatan Ibrahimovic nu online.

7. Heart of a lion – Autobiografie over Memphis Depay

Memphis Depay kende voor zijn doorbraak bij PSV een jeugd vol agressie. Lees in dit boek hoe de bal en god hem redde. Over zijn transfer naar Manchester United dat uitliep op een drama en zijn herstel bij Olympique Lyon en het Nederlands Elftal. Een sterke en inspirerende biografie waar ook zijn andere ambities naast het voetbal ten sprake komt. Bestel Heart of a lion nu online.

8. Sneijder – Autobiografie over Wesley Sneijder

Lees in dit boek het verhaa over de Nederlandse international en recordhouder van meerdere records. Hij is een ster, Champions League winnaar, WK-finalist en een icoon van voetbalclub Ajax. Ontdek het wilde en turbulente leven van Wesley Sneijder. Bestel Sneijder nu online.

9. LvG – Autobiografie over Louis van Gaal

De volledige naam van Louis van Gaal is Aloysius Paulus Maria van Gaal. Hij is een van de beste voetbaltrainers aller tijden en was in zijn carrière trainer van FC Barcelona, Manchester United, Bayern München, AZ Alkmaar en Ajax. Hij won allerlei prijzen en ook als bondscoach was hij succesvol. Van zijn steenkolen Engels tot woede-uitbarstingen op televisie. In 30 jaar werd Luis van gaal een legendarische voetbalcoach. Ontdek zijn verhaal in deze autobiografie. Bestel LvG nu online.

10. Wereld Voetbal Recordboek 2020

Een boek die elke voetballiefhebber moet hebben is het boek met alle voetbalrecords. Dit boek, met als eindredactie Voetbal International, biedt entertainment en is leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Ontdek de spelers, coaches, teams en anderen die de grenzen verlegden binnen de voetbalwereld. Het is een groot boek en aan te raden voor iedereen van tien jaar en ouder. Bestel het Wereld Voetbal Recordboek 2020 nu online.

 

 Merchandise