Voetbalshirt inlijsten

Een voetbalshirt inlijsten wanneer je dit shirt van je favoriete voetbalspeler hebt gekregen. Hoe vaak zie je niet dat voetbalspelers na de wedstrijd hun voetbalshirt het publiek in gooien of specifiek aan iemand geven? Wanneer je zo’n shirt krijgt kun je hem verkopen via Marktplaats of EBay, maar de echte fans zullen hem bewaren of het voetbalshirt inlijsten en aan de muur hangen. Een ingelijst voetbalshirt kan een geweldige aanwinst zijn voor de ruimte als je een fan bent van de speler of voetbalclub. Het kan natuurlijk ook zijn dat je het shirt hebt gekocht als investering. Met een beetje onderzoek en zorg, zal je in staat moeten zijn om het ingelijste voetbalshirt te verkopen voor meer dan waarvoor je het hebt gekocht. Om het voetbalshirt mooi te presenteren en te beschermen wil je het voetbalshirt inlijsten. Het inlijsten, verzamelen en handelen in voetbalshirts niet alleen leuk, maar ook vrij gemakkelijk te doen. Volg deze stappen om met gemak voetbalshirts in te lijsten.

voetbalshirt inlijsten

Stap 1: voetbalshirt verzamelen

Als eerst moet je natuurlijk het shirt van jouw favoriete speler zien te krijgen. Dit kun je aan hem vragen, door naar hem te roepen in het stadion, een bord of spandoek in het stadion te laten zien waarmee je het vraagt, via via of op andere creatieve manieren. Wanneer je het shirt van je favoriete voetballer hebt gekregen kun je hem gaan inlijsten. Is het te moeilijk om het shirt te krijgen? Denk aan het shirt van Ronaldo of Messi, dan kun je ook overwegen om een voetbalshirt te kopen en te laten bedrukken of direct een bedrukt voetbalshirt te kopen. Het mooist is natuurlijk als je een gebruikt shirt hebt en helemaal als er ook nog een handtekening op het voetbalshirt staat!

Stap 2: de juiste lijst voor het shirt kiezen

Het kiezen van de juiste lijst voor jouw voetbalshirt is belangrijk. Lijsten zijn er namelijk in verschillende maten en stijlen. Sommige lijsten zijn bedoeld om bepaalde delen van het shirt te benadrukken, zoals de naam of het nummer van de speler. Andere kunnen worden gebruikt om het voetbalshirt naast een teamfoto of andere aandenkens aan je favoriete wedstrijden of seizoenen te laten zien. Hoe dan ook, het kiezen van het juiste formaat is misschien wel het belangrijkst.

Het juiste formaat

De maat van de lijst die je kiest moet uiteraard overeenkomen met de maat van het shirt dat u gaat inlijsten. Je kunt niet zomaar een schatting maken, pak je meetlint en bereken de exacte afmetingen van je shirt en vergelijk deze met wat er beschikbaar is. Als je een groter frame nodig hebt, kan je ook overwegen om het op maat te laten maken. Hou ook rekening met de kamer. Wanneer de lijst in een gang komt te hangen, staat een kleinere lijst wellicht mooier dan in een grote hal. In het tweede geval kun je overwegen een grotere lijst met eventueel een bredere rand te nemen. Over het algemeen zijn de maten 50 x 50 centimeter tot 70 x 90 centimeter de meest gangbare formaten voor het inlijsten van je voetbalshirt. Let bij het bestellen van jouw lijst op de diepte van de lijst.

Het juiste materiaal

Naast het formaat is ook het materiaal van de lijst van belang. Ga er niet van uit dat elke lijst goed is om voor het inlijsten van voetbalshirts. Veel lijsten zijn bijvoorbeeld gemaakt van plastic, dat niet lang houdbaar is als je van plan bent om een voetbalshirt voor lange tijd in jouw huis of kantoor te laten zien. Zoek in plaats daarvan naar lijsten van hout, aluminium lijsten of een ander materiaal dat in de loop der tijd wel tegen een stootje kan en duurzaam is.

Verschillende type lijsten

Er zijn verschillende type lijsten voor het inlijsten van voetbalshirts. Hieronder hebben wij onze top 3 verzameld.

#1 Aluminium wissellijst zwart

De beste lijst voor het inlijsten van je voetbalshirt blijft toch wel de aluminium lijst. Deze lijst heeft een mooie zwarte kleur en de goede maat van 70 x 90 cm. De lijst is 5 cm diep en daarmee diep genoeg voor eventuele andere memorabilia.

#2 De Nielsen Wissellijst

Met de Nielsen Wissellijst kun je naast het shirt, dat via de achterkant te plaatsen is middels een metalen hanger, ook nog andere (3D) objecten plaatsen naast het shirt. Denk aan de voetbaltickets, handtekeningen of andere herinneringen. De Nielsen Wisselijst is 80 x 60 x 2 centimeter groot. De Nielsen Wissellijst voor voetbalshirts is ook in een groter formaat van 70 x 90 x 5 cm beschikbaar. Deze is dus hoger, breder en dieper.

#3 De klassieke houten lijst

Een klassieke eenvoudige houten lijst van 70 x 90 cm. Past in vrijwel elk interieur. Er is ook een versie met een kersen houten kleur en een donker houten kleur.

Stap 3: het voetbalshirt inlijsten

Neem voor het inlijsten van het voetbalshirt de tijd. Leg de shirt als eerst op zijn plaats. Er zijn frames, zoals shadow boxen, waar je het shirt met een kledinghanger in kan hangen. We gaan er hier even vanuit dat je een normale lijst hebt gekozen. Zet je voetbaltrui vervolgens vast met doorzichtige tape. Zorg ervoor dat alle delen van het shirt bedekt zijn en beschermd tegen vuil en stof. Als je extra ruimte boven of onder hebt, kun je deze opvullen met aanvullende relevante decoraties als teamfoto’s, handtekeningen, voetbalkaartjes enzovoort.

Stap 4: Ingelijste voetbalshirt ophangen

Ingelijste shirts kunnen worden tentoongesteld in elke kamer van jouw huis, met inbegrip van de woonkamer, speelkamer, keuken of slaapkamer. Ze kunnen zelfs buiten worden tentoongesteld, mits beschermd tegen water of andere elementen. Ingelijste shirts zijn prachtige memorabilia en je doet er goed aan om je collectie, of enkel voetbalshirt, op een mooie plek op te hangen.

Voetbalshirts verkopen of als investering houden? De waarde van het voetbalshirt bepalen

Wanneer je het voetbalshirt als verzamelaar of als investering hebt ingelijst om te verkopen, kun je deze te koop zetten op sites als bijvoorbeeld Marktplaats, EBay of Amazon. Je moet eerst weten hoeveel je voetbalshirt of voetbalshirts waard zijn op de markt. Het is niet altijd duidelijk wat de prijs is voor dergelijke items. Het hangt bijvoorbeeld af van het type voetbalshirt en wie het gedragen heeft. Het duurste zijn shirts die door topvoetballers als Messi en Ronaldo zelf zijn gedragen en dan nog het liefst tijdens topwedstrijden als een Champions League finale. Gesigneerde zijn ze nog meer waard. Verder is de kwaliteit en de authenticiteit van het shirt ook bepalend voor de waarde. Om een prijs te bepalen kun je online research doen of navraag doen in een community met mensen die er verstand van hebben.

Of een ingelijste voetbalshirt als cadeau doen

Een ingelijste voetbaltrui is een geweldig cadeau voor voetbalfans die hun favoriete teamtrui in hun huis of kantoor willen laten zien. Ingelijste voetbalshirts zijn populaire verzamelobjecten geworden, en veel mensen kopen ze als cadeau voor mede-fans. Een lijst hoeft niet duur te zijn, maar maakt de presentatie van het shirt en dus jouw cadeau een stuk beter.

 Algemeen