De Will Grigg’s on fire rage ontstand tijdens het EK 2016

Het beroemde liedje “Will Grigg’s on fire” won snel aan kracht tijdens de Noord-Ierse deelname aan EURO 2016, maar het liedje begon na de opmerkelijke prestaties van de 25-jarige Will Grig in 2015-2016 voor Wigan Athletic. Will Grigg, die is geboren in de West Midlands van Engeland, scoorde het seizoen ervoor 28 doelpunten voor Wigan in alle competities en verzekerde zich bijna eigenhandig van de League One-titel en de promotie van de Latics naar het Championship.

Zijn aanstekelijke liedje, dat zelfs in de top 10 van de Britse hitlijsten kwam, werd geproduceerd door Wigan-fan Sean Kennedy – die de Gala-hit ‘Freed from Desire’ uit 1996 aanpaste om Griggs doelpuntenexplosies te illustreren. Zie hieronder het originele nummer:

Sean Kennedy wist er vervolgens zijn eigen versie van te maken dat uiteindelijk een wereldwijde rage werd en zelfs het meest gezongen nummer tijdens het EK van 2016. Zijn tekst luidde “Will Grigg’s on fire, your defence is terrified”, ofwel naar het Nederlands vertaald, “Will Grigg staat in brand, jullie verdediging is doodsbang”!

Wigan voorzitter David Sharpe eerde Kennedy’s creativiteit door Kennedy een aanvullende seizoenkaart voor 2016-2017 te geven. Ook Bundesliga voetbalclub Hamburg is op de Grigg-hype ingesprongen. Bijna 11.000 fans ondertekenden een petitie om de Wigan en Noord-Ierse cult-held naar de club te halen.

Je kunt het ze niet kwalijk nemen, toch? Immers, “Will Grigg staat in brand, jullie verdediging is doodsbang”!

 Spelers