Diego Maradona maakte de hand of god goal

Diego Maradona scoorde de wereldberoemde hand of god goal (hand van god doelpunt). In de kwartfinale van het WK 1986 scoorde hij tegen Engeland het meeste bekende doelpunt ooit. In Mexico-Stad scoorde hij met zijn hand de 1-0 door de bal over Peter Shilton te tikken. Diego Mardona scoorde die wedstrijd ook de 2-0 door in een snelle aanval maarliefst zes tegenstanders te passeren. Uiteindelijk werd het 2-1 voor Argentinië.

Diego Maradona hield 20 jaar lang vol dat hij niet met de hand scoorde, ondanks dat camerabeelden het tegendeel bewezen. Pas in 2006 gaf hij toe dat het een handsbal was.

De Hand-van-God werd net als Pluisje een bijnaam van Maradona en is vervolgens vaker teruggekomen. Onder andere bij de goal door Luis Fabiano in de wedstrijd van Brazilië tegen Ivoorkust in 2010 toen hij de bal maarliefst twee keer met de arm raakte alvorens hij scoorde. Verder tijdens een tv-reclame in 2005 door Versatel in Nederland waar Romeo Castelen de hand gebruikte bij het maken van een doelpunt. Laatstgenoemde zorgde destijds voor ophef.

Diego Maradona overleed in november 2020 op 60-jarige leeftijd.

 

 Spelers