Bunnikside is de fanatieke aanhang van FC Utrecht

De Bunnikside van Utrecht is ontstaan rond 1972 in de tijd dat het hooliganisme in Nederland in beeld kwam door rellen van Tottenham Hotspur in de Kuip. De Bunnikside was de fanatieke aanhang zoals Vak S destijds bij Feyenoord en de F-Side bij Ajax. De naam is vermoedelijke ontstaan doordat de stadionspeaker tijdens het gooien van vuurwerk een verzoek deed aan de mensen aan de toen nog onofficiële naam Bunnikzijde. Bunnik is een gemeente.

De groep fanatieke supporters bleef groeien en halvewege de jaren 70 begon de Bunnikside vroegtijdig naar uitwedstrijden af te reizen en begon de groep, tegen wil van het bestuur in, naam te maken door o.a. de boel op stelten te zetten. Uitwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord werden massaal bezocht. Sinds het nieuwe stadion De Galgenwaard is het een stuk rustiger geworden op de Bunnikside. Dit komt mede door strengere controles.

De Bunnikside verhuisde met het nieuwe stadion naar Vak-N om vervolgens na enige tijd weer te verhuizen naar de oorspronkelijke kant van de Bunnikside. De laatste jaren is de Bunnikside relatief rustig geworden. De 2e generatie van de harde kern vestigden zich naast het uitvak zodat de (verbale) confrontatie gezocht kan worden. Desondanks blijft de Bunnikside de beruchte supportersgroep van FC Utrecht.

 Supporters