De UEFA Europa Conference League is sinds 2021 een Europese bekercompetitie.

Vanaf het seizoen 2021/2022 is er de UEFA Europa Conference League. Deze bekercompetitie kan worden gezien als de UEFA Europa League 2. Deze derde Europese voetbaltoernooi is in 2015 bedacht en in 2018 officieel aangekondigd. Er doen totaal 40 voetbalteams mee aan het toernooi dat zowel uit groepswedstrijden bestaat als knock-out fases. Totaal beslaat de omvang van het toernooi uit 15 wedstrijddagen en 141 voetbalwedstrijden.

Kwalificatie UEFA Europa Conference League

Net als de UEFA Champions League heeft ook de UEFA Europa Conference League kwalificatiewedstrijden. De selectie aan clubs die hieraan mee mogen doen worden bepaald door de UEFA-competitiecoëfficiëntenranglijst. Totaal zijn er drie kwalificatierondes gevolgd door een play-offronde. Wanneer een voetbalteam deze rondes overleeft, wordt het team ingedeeld in de groepen voor de groepsfase.

Play-offs UEFA Europa Conference League

De acht groepswinnaars gaan door naar de achtste finale. De nummers twee en drie van elke groep, spelen een tussenronde. De winnaars van de tussenronde gaan ook door naar de achtste finale waarmee het totaal op zestien clubs komt. De rest van het toernooi verloopt zoals reguliere knock-out fases van voetbaltoernooien.

Winnaar UEFA Europa Conference League

De eerste finale van het toernooi wordt gespeeld op 25 mei 2022 in het Air Albania Stadion in Tirana, Albanië. De winnaar van de UEFA Europa Conference League krijgt een ticket voor de UEFA Europa League van het opvolgende seizoen.

 UEFA Europa Conference League