Feyenoord won de UEFA CUP op 8 mei 2002

Op 8 mei 2002 werd Feyenoord de UEFA Cup 2002 winnaar door met 3-2 te winnen van Borussia Dortmund. De finale van de UEFA Cup 2001/2002, tegenwoordig UEFA Europa League, werd in eigen huis gespeeld in de Kuip in Rotterdam. Dankzij sterspelers als John Dahl Tomasson en de uiteindelijke topscorer van het toernooi Pierre van Hooijdonk, wist Feyenoord uiteindelijk de beker te veroveren.

Feyenoord kwam uit de Champions league net als Borussia Dortmund en PSV

Feyenoord kwam in de UEFA Cup terecht toen zij derde werden in de Champions League 2001/02. Zij hadden dus geen groepsfase gespeeld tijdens de UEFA Cup in 2002. Feyenoord werd derde in de Champions League groepsfase in Groep H. Bayern Munchen werd de groepswinnaar gevolgd door AC Sparta Praag. Spartak Moskou werd laatste. PSV en Borussia Dortmund werden ook derde in hun groep waardoor zij van de Champions League naar de UEFA Cup degradeerden.

PSV-Feyenoord kwartfinale UEFA Cup 2002

Feyenoord kwam, na het verslaan van SC Freiburg in de zestiende finale en Glasgow Rangers in de achtste finale, PSV tegen in de kwartfinale van de UEFA Cup. Zowel de uitwedstrijd als thuiswedstrijd werd 1-1 waarna het dus aankwam op Penalty’s. Feyenoord wist met penalty’s te winnen van PSV met 5-4. In de halve finale kwam Feyenoord Inter Milan (Internazionale) tegen gevolgd door uiteindelijk Borussia Dortmund in de UEFA Cup Finale 2002. Borussia Dortmund wist in de halve Finale te winnen van AC Milan en wist zo net als Feyenoord een Milanese club uit te schakelen.

 UEFA Europa League