De voetbaltrainer accessoires die je moet hebben

Als je je carrière als voetbaltrainer of voetbalcoach serieus neemt zet je ook de middelen in die je daden kracht bijstaan. Een rust is maar 15 minuten en je wilt alle spelers zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Tegelijkertijd wil je altijd duidelijke inzichten geven en jouw visie overdragen. De strategie moet altijd voor iedereen duidelijk zijn. Dat is efficiëntie. Goede accessoires kan je daarbij helpen. Wij hebben een aantal must-have voetbaltrainer accessoires op een rij gezet.

Tactiekbord

Iedereen kent ze wel, de tactiekborden. Ideaal om je opstelling inzichtelijk te maken voor- en tijdens de wedstrijd. Vergeet niet de coachbordstiften en handige magneet teamsets (genummerd).

Of wat dacht je van een kleine tactiekbord je overal mee naar toe kunt nemen?

Trainerstas

De trainerstas is gemaakt om alle benodigdheden van voetbaltrainers mee te kunnen nemen. Denk aan een wedstrijdenboek, coachmap, stopwatch, documenten, notitieboekje, magneetjes, coachbordstiften, tactiekblokken en eventueel een mobiele telefoon. Zorg dat je georganiseerd te werk gaat en verlies geen tijd aan het zoeken van spullen. Neem een trainerstas mee.

Trainersmap

Altijd een tactiekbord bij de hand hebben? Met de trainersmap heb jij altijd de opstelling en strategie van jouw voetbalteam bij de hand. Geen gesjouw met grote tactiekborden naar uitwedstrijden die ook nog eens telkens uitgewist worden tijdens het vervoer. Met de trainersmap kan je ook in de dug-out de tactieken overbrengen aan je spelers. Heb je een map zonder magneetveld? Dan kan je ook A4 voetbalveld coachpapier gebruiken.

Stopwatch

De meesten zullen het met hun mobiel doen, maar er is niets handiger dan een echte stopwatch. Geen natte of koude handen, automatische vergrendelingen etc. Focus je volledig op de training en haal het maximale uit elke seconde met een echte stopwatch.

Notitieboek

Niets is belangrijker dan data te evalueren om vervolgens bij te sturen en de zwakke punten te ontwikkelen. Laat ervaring en kennis niet verloren gaan. Hou alles bij in notitieboeken.

 Algemeen