In de nacompetitie valt degradatie te voorkomen en promotie- of tickets voor Europees voetbal te winnen

In de nacompetitie kunnen zeven teams, waarvan 1 uit de Eredivisie en 6 uit de Eerste Divisie, degradatie voorkomen of promotie bewerkstelligen. Hoe dit precies werkt hebben we uitgelegd in ons artikel over hoeveel clubs uit de Eredivisie degraderen. Naast de nacompetitie om degradatie en promotie, is er voor de subtoppers een nacompetitie om een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen.

Nacompetitie voor Europese tickets

Het is mogelijk voor subtoppers in de Eredivisie om Europese tickets te winnen via de play-offs.  Dit zijn de zogenaamde “Europa League Play-offs” en de “Champions League Play-offs”. De Europa League Play-offs worden gespeeld tussen de teams die als 5e tot en met 8e zijn geëindigd in de reguliere Eredivisie-competitie. De winnaar van deze play-offs krijgt een ticket voor de voorronde van de Europa League. De Champions League Play-offs worden gespeeld tussen de teams die als 2e tot en met 4e zijn geëindigd in de reguliere Eredivisie-competitie. De winnaar van deze play-offs plaatst zich voor de derde voorronde van de Champions League. Het winnen van deze play-offs biedt dus een kans voor subtoppers in de Eredivisie om deel te nemen aan Europese competities en zo internationale ervaring op te doen.

Het systeem van de nacompetitie zorgt dus voor extra spanning en spektakel aan het einde van het voetbalseizoen

Schema’s nacompetitie amateurvoetbal

Op de website van de KNVB vindt je de wedstrijdschema’s voor de nacompetitie van het amateurvoetbal zodra deze zijn gepubliceerd.

 

 Algemeen